اهداف و راهبردها
مقام معظم رهبری:
۱- دستگاههای مختلفی در فضای مجازی حضور دارند، اما حضور در این فضا باید یک حضور جریان ساز باشد، ضمن این که بهترین راه شناسایی و ارتباط با گروههای مؤثر فرهنگی و یافتن سؤالها و سرنخهای فکری آنان، استفاده از فضای مجازی است.
۲- دهه های آینده، دهه های شماست و شمایید که باید از انقلاب خود حراست کنید.
۳- بسیج در همه میادین دفاع سخت، نیمه سخت و نرم، آماده به کار باشد و در همه محله های کشور در مقابل حوادث گوناگون راهبرد و تاکتیک آماده داشته باشد.
۴- در هیچ زمینه ای غافلگیر نشوید و سعی کنید در همه محله ها حضور داشته باشید.
۵- در جنگ نرم عکس العملی رفتار نکنید، البته باید پاسخ دشمن را داد، اما همیشه مانند شطرنج بازی ماهر، یک قدم از دشمن جلو باشید و کنشی عمل کنید.
در آغاز چهل ساله دوم انقلاب و در این گذار تاریخی بسیار مهم که مقام معظم رهبری آن را “گام دوم انقلاب” نامیده است و دشمنان و یا منتقدان، مبانی فکری انقلاب را با قدرت تمام به چالش انداخته اند و هر روز شاهد هجوم پرسشها و ابهاماتی در خصوص مبانی و عملکردهای چهل ساله جمهوری اسلامی هستیم، نیازمند یک رو در رویی ساختارمند، عالمانه و پویا و خروج از انفعال هستیم تا بتوانیم مبانی اصیل و ریشه های استوار انقلاب را آن طور که هست، بیش از پیش و عالمانه تر بر همگان و مخاطبین آشکار سازیم و مانع شویم آن چه که ملت ما با تمام وجود برای بنیان نهادن آن جان فشانی کردهاند، به دست بدخواهان به تاراج رود.
دشمنان و بدخواهان سالیانی است که در فضای مجازی با تمام توان علمی و اقتصادی و با کارآمدترین روشها و امکانات و بر پایه استراتژیهای منسجم میان مدت و بلندمدت به مصاف مبانی انقلاب آمدهاند و عزم آن دارند که تمام بسترهای اعتقادی و فکری ما را به چالشی سخت و پرتلاطم افکنند. در این میان، جای یک رو در رویی استراتژیک و عالمانه در فضای مجازی از سوی ما بسی خالی است. تولیدات فرهنگی و چندرسانهای آنان در فضای مجازی به عنوان تهدیدهای امنیتی، اجتماعی و فرهنگی، از حجم بسیار بالا و بعضا تأثیرگذار برخوردار است و در مقابل، ما در فضای مجازی به عنوان یک کاربر منفعل و تأثیرپذیر ایفای نقش می کنیم و به پاسخهای غیرعلمی و پراکنده اکتفا می کنیم و از تلاش سازماندهی شده، منسجم و تعریف شده به منظور تولید آثار فرهنگی، نوشتاری و چندرسانهای مؤثر و فراگیر در فضای مجازی فارغ هستیم. بیشتر آن چه که دوستداران آگاه و تلاشگر انقلاب در مقام پاسخ و مقابله در فضای مجازی ارائه کرده اند و ارائه می کنند، موضعگیریها و گفتمانهای علمی و اما انفرادی و به دور از یک استراتژی سازمانی است؛ و آن گروه که از انسجام نسبی در این حوزه برخوردار هستند، دچار میزان و نوعی از تکرار و کلیشه و “عدم توسعه کیفی و محتوایی” شده اند.
به منظور نهادینه شدن موضوع “دشمن شناسی در فضای مجازی” و با هدف آشنایی و تسلط بر دیدگاه های سیاسی، مهندسی عملیات روانی و تاکتیک های رسانه ای دشمنان و بدخواهان، شناخت بیش از پیش فعالیت های رسانه ای آن ها، تسلط بیشتر و عالمانه تر بر امپراتوری و فضای پرقدرت مجازی و آن چه که در اعماق آن تولید و ارائه می شود، ضروری است که در دفاع از بنیان های انقلاب و بر اساس یک استراتژی مدون، تمام این موضوعات توسط اعضا و دوستداران انقلاب مورد تحلیل و بررسی هوشمندانه قرار گیرند تا با آگاهی کامل و شناخت و تحلیل درست موضوعات، بتوانند در فضای مجازی، حضوری آگاهانه و تأثیرگذار داشته باشند.
شکل گیری و پایه گذاری یک راهبرد سازمان یافته و جریان ساز و تدوین ساختاری نوین و “اندیشه محور” در فضای مجازی و در راستای منویات مقام معظم رهبری، ضرورتی است اجتناب ناپذیر. در همین راستا، راهبرد “مرکز مجازی مطالعات و پژوهشهای انقلاب” تدوین زیرساخت فکری، آموزشی و پژوهشی به صورتی سامان یافته و تشکیل یک شبکه اجتماعی و مطالعاتی است که تمام دوستداران و دلسوزانی که خاطری جز حفظ مبانی و ریشه های انقلاب ندارند، بتوانند جزو اعضا و فعالان تأثیرگذار آن باشند. یکی از اهداف اصلی این مرکز مجازی این است که شاخصهای آگاهی، بینش و تحلیلهای علمی را به عموم دوستداران انقلاب گسترش و تعمیم دهد و در واقع، عموم یاران و دلسوزان انقلاب به سازمانی گسترده،
اندیشه محور و کارآمد تبدیل شوند.
“مرکز مجازی مطالعات و پژوهش های انقلاب” در راستای رهنمودهای مقام معظم رهبری و با توجه به چارچوب هایی که ایشان در عرصه فضای مجازی تعیین کرده اند، بستری فراهم می آورد تا ۵ محور اصلی که در بالا به آن ها اشاره شد است، به صورتی سازمان یافته، پیاده سازی و اجرا شوند؛ به همین منظور، اهداف و راهبردهای ذیل را تدوین و طراحی کرده ایم که به آن ها می پردازیم:
۱- تدوین و ساماندهی زیرساخت فکری در فضای مجازی بر اساس ارزشها، اصول و مبانی انقلاب اسلامی و تدوین بسترهای مطالعاتی و راهبردهای پژوهشی در حوزه های سیاست، اطلاعات و امنیت، رسانه و سایر موضوعات.
۲- تشکیل یک جامعه آگاه و توانمند از میان عموم دوستداران انقلاب با هدف تسلط بر جریان های حاکم بر فضای مجازی مطابق با راهبردهای تعریف شده میان مدت و بلندمدت.
۳- تشکیل کارگروههای مطالعاتی از میان اعضای فعال و شاخص، به منظور رصد و تحلیل موضوعات و تصمیم گیری و برنامه ریزی در خصوص راهبردهای سیاسی و اجتماعی آینده.
۴- تشکیل “گروههای مطالعاتی و تحقیقاتی” به تفکیک شهرستان: در این گروههای مجازی، شرایط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حاکم بر محیط بر اساس شاخصهای تعریف شده، آنالیز و بررسی می شوند. نتایج تحلیلهای هر گروه توسط مدیر گروه (که از اعضای شاخص برگزیده می شوند) برای مدیریت سایت ارسال و پس از تدوین نهایی، به عنوان گزارشهای ماهانه در بخش “گزارشهای مطالعاتی” درج و ارائه می شوند. هدف از طراحی این بخش، “تعیین وضعیت محیط” و ارائه پیشنهاد و راهکار به منظور “مدیریت بهینه محیط” توسط اعضای گروهها است. برای هر گروه مدیر یا مدیرانی تعیین می شود.
۵- تشکیل و ساماندهی پژوهشگران و نویسندگان آگاه از میان کاربران فعال و توانمند: اعضا و کاربران محترم سایت، پس از درج تحلیلها و نظرات خود در ذیل متون آموزشی و تحلیلهای ارائه شده، مجموع نوشته های خود را جمع آوری و تدوین و برای ما ارسال می کنند؛ این نوشته ها پس از بررسی و تأیید محتوا توسط مدیریت سایت، به عنوان آثار پژوهشگران انقلاب و فعالان فضای مجازی، در بخش “آثار پژوهشگران انقلاب“، درج و معرفی می شوند. محتوای نوشته ها و تحلیلها باید در چارچوب قوانین جاری کشور باشند.
۶- تشکیل و راه اندازی “شبکه سیاسی – اجتماعی صفیر” به عنوان اولین و بزرگترین شبکه فضای مجازی ویژه دوستداران انقلاب اسلامی و عموم مردم متعهد و انقلابی و با هدف ایجاد بستر لازم برای هم افزایی و تعامل گروهی و اجرایی شدن “حضور جریان ساز” و “کارآمد” در فضای مجازی که از یکی منویات اساسی مقام معظم رهبری در این حوزه است. در این شبکه، انجمن ها و تالارهایی با موضوعات مهم روز ایجاد شده است. این انجمن ها به عنوان محلی برای گفت و شنود، تحلیل و هم اندیشی، بر این اساس تعریف و ایجاد شده اند که حضور فعالان و دوستداران انقلاب در فضای مجازی، ضمن تسلط یافتن بر مسائل جاری کشور و موضوعات روز، به حضوری منسجم، نظام یافته، استراتژیک و مؤثر تبدیل شود. برای هر یک از کتاب ها و متون آموزشی ارائه شده نیز انجمن هایی در نظر گرفته شده است تا کاربران محترم در صورت نیاز بتوانند در خصوص موضوعات و متون آن ها به گفت و گو و تبادل نظر بپردازند.
۷- تشکیل و راه اندازی “گروه رصد و تحلیل فضای مجازی“: در این بخش فعالیتهای رسانه ها و شخصیتهای مهم و فعال در فضای مجازی، منعکس می شوند و توسط اعضای سایت مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند. برای این گروه، انجمنهایی نیز در شبکه صفیر در نظر گرفته شده است. راهبرد کاربران سایت برای این بخش، تحلیل متون و موضوعات مورد بحث و پاسخگویی به آنها است. پاسخ اعضای محترم باید مستدل و تحلیلی باشد. پس از بررسی تحلیلهای شما توسط مدیریت سایت، برترین آنها انتخاب و در توییتر وب سایت به نام شما منتشر می شوند. هدف از راه اندازی “گروه رصد و تحلیل فضای مجازی” تشکیل یک شبکه قدرتمند از دوستداران انقلاب در مقابل “امپراتوری مجازی” حاکم بر جهان است.
۸- تدوین زیرساخت مطالعاتی در حوزه گام دوم انقلاب: در آغاز چهل ساله دوم انقلاب و در این گذار تاریخی بسیار مهم که مقام معظم رهبری آن را “گام دوم انقلاب“ نامیده است و دشمنان و یا منتقدان، مبانی فکری انقلاب را با قدرت تمام به چالش انداخته اند و هر روز شاهد هجوم پرسشها و ابهاماتی در خصوص مبانی و عملکردهای چهل ساله جمهوری اسلامی هستیم، نیازمند یک رودررویی ساختارمند، عالمانه و پویا و خروج از انفعال هستیم تا بتوانیم مبانی اصیل و ریشه های استوار انقلاب را آن طور که هست، بیش از پیش و عالمانه تر بر همگان و مخاطبین آشکار سازیم و مانع آن شویم که آن چه را ملت ما با تمام وجود برای بنیان نهادن آن جان فشانی کرده اند، به دست بدخواهان به تاراج رود. به همین منظور و نیز با هدف ایجاد یک بستر مطالعاتی در خصوص “گام دوم انقلاب“، این انجمن ایجاد شده است تا مردم متعهد، انقلابی و آگاه با درج نظرات و تحلیلهای خود در این زمینه، در راستای ایجاد این بستر پژوهشی سهیم و تأثیرگذار باشند.
۹- ترجمه و تدوین کتب و متون تحلیلی در حوزه های سیاست، اطلاعات و امنیت، رسانه و سایر موضوعات، به منظور آموزش و توانمندسازی علمی و تحلیلی دوستداران انقلاب و تعمیق و ارتقای کمی و کیفی تحلیل موضوعات.
۱۰- برگزاری آزمونهای دوره ای تحلیلی و تستی به منظور ارزیابی علمی اعضا و سنجش میزان و روند توانمندسازی آنها، جهت تعیین راهبردها و برنامه های آینده.
- مرکز مجازی مطالعات و پژوهشهای انقلاب رو به ارتقا و توسعه است و بخشهای دیگری نیز به آن اضافه خواهد شد.