اهداف و برنامه های شبکه صفیر
-
شکل گیری و پایه گذاری یک راهبرد سازمان یافته و جریان ساز و تدوین ساختاری نوین و “اندیشه محور” در فضای مجازی و در راستای منویات مقام معظم رهبری، ضرورتی اجتناب ناپذیر است. در همین راستا، راهبرد “مرکز مجازی مطالعات و پژوهشهای انقلاب” تدوین و ساماندهی زیرساخت فکری و پژوهشی در فضای مجازی بر اساس ارزش ها، اصول و مبانی انقلاب اسلامی به صورتی سامان یافته و تشکیل یک شبکه اجتماعی و مطالعاتی است تا با تلاش و انسجام فکری همه دلسوزان، در میان مدت و بلندمدت به اهداف تعریف شده دست یابیم.
-
تدوین بسترهای مطالعاتی و راهبردهای پژوهشی در حوزه های سیاست، اطلاعات و امنیت، رسانه و سایر موضوعات، به منظور دستیابی به اهداف تعیین شده.
-
تشکیل کارگروه های مطالعاتی از میان اعضای فعال و شاخص، به منظور رصد و تحلیل موضوعات و تصمیم گیری و برنامه ریزی در خصوص راهبردهای سیاسی و اجتماعی آینده:
کارگروه های اصلی تعیین شده:
- سیاست داخلی
- سیاست خارجی
- اطلاعات و امنیت
- اقتصاد
- فرهنگ
- رسانه
این کارگروه ها در شبکه سیاسی – اجتماعی صفیر قابل دسترسی هستند.
-
تشکیل “گروه های مطالعاتی و تحقیقاتی” به تفکیک شهرستان:
در این گروه های مجازی، شرایط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی حاکم بر محیط بر اساس شاخص های تعریف شده، آنالیز و بررسی می شوند. نتایج تحلیل های هر گروه توسط مدیر گروه (که از اعضای شاخص برگزیده می شوند) برای مدیریت سایت ارسال و پس از تدوین نهایی، به عنوان گزارش های ماهانه در بخش “گزارش های مطالعاتی” درج و ارائه می شوند. خروجی این بخش، “تعیین وضعیت محیط” و برنامه ریزی به منظور “مدیریت بهینه محیط” توسط اعضای گروه ها است. برای هر گروه مدیر یا مدیرانی تعیین می شود.
شاخص های امنیت در جامعه:
- میزان رضایت نسبت به شرایط اقتصادی
- وضعیت کار و اشتغال
- میزان ضریب امنیت اخلاقی
- شرایط فرهنگی و اجتماعی
- ماهیت و میزان فساد در جامعه (اقتصادی، سیاسی، اخلاقی و اجتماعی)
- میزان انگیزه و نشاط در زندگی
- نوع نگرش مردم به عملکرد مسؤولین کشوری و محلی
- نوع گرایش رسانه ای مردم
- ماهیت کنش ها و واکنش های سیاسی مردم
- ماهیت و میزان مشارکت های سیاسی مردم
- فرصت ها و تهدیدهای موجود
-
تشکیل و ساماندهی پژوهشگران و نویسندگان آگاه از میان کاربران فعال و توانمند:
اعضا و کاربران محترم سایت، پس از درج تحلیل ها و نظرات خود در ذیل متون ارائه شده، مجموع تحلیل های خود را جمع آوری و تدوین و برای ما ارسال می کنند و پس از بررسی و تأیید محتوا توسط مدیریت سایت، به عنوان آثار پژوهشی فعالان فضای مجازی و پژوهشگران انقلاب، در بخش “آثار پژوهشگران انقلاب”، درج و معرفی می شوند. محتوای نوشته ها و تحلیل ها باید در چارچوب قوانین جاری کشور باشند.
-
تشکیل یک جامعه آگاه و توانمند از میان عموم دوستداران انقلاب با هدف تسلط بر جریان های حاکم در فضای مجازی مطابق با راهبردهای تعریف شده میان مدت و بلندمدت.
-
تشکیل و راه اندازی “شبکه سیاسی – اجتماعی صفیر” به عنوان اولین و بزرگترین شبکه فضای مجازی ویژه دوستداران انقلاب اسلامی و عموم مردم متعهد و انقلابی و ایجاد بستر لازم برای تعامل گروهی و هم افزایی با هدف اجرایی شدن “حضور جریان ساز” و “کارآمد” در فضای مجازی که از یکی منویات اساسی مقام معظم رهبری در این حوزه است. در این شبکه، انجمن ها و تالارهایی با موضوعات مهم روز ایجاد شده است. این انجمن ها به عنوان محلی برای گفت و شنود، تحلیل و هم اندیشی بر این اساس تعریف و ایجاد شده اند که حضور فعالان و دوستداران انقلاب در فضای مجازی، ضمن تسلط یافتن بر مسائل جاری کشور و موضوعات روز، به حضوری منسجم، نظام یافته، استراتژیک و مؤثر تبدیل شود.
این شبکه بر اساس “سیستم پشتیبانی تصمیم گیری گروهی” (Group Decision Support System – GDSS) تدوین شده است.
برای هر یک از کتاب ها و متون آموزشی ارائه شده نیز انجمن هایی در نظر گرفته شده است تا کاربران محترم در صورت نیاز بتوانند در خصوص موضوعات و متون آن ها به گفت و گو و تبادل نظر بپردازند.
-
آنالیز و تحلیل شبکه های اجتماعی
در این بخش به آنالیز و تحلیل فعالیتهای رسانه ها، شبکه های اجتماعی و شخصیت های مهم و تأثیرگذار در فضای مجازی می پردازیم. این تحلیل بر اساس شاخص هایی مانند رسانه ها، اشخاص، هشتک ها، کامنت ها، توییت و ریتوییت ها، شبکه های ارتباطی و سایر شاخص های کلیدی صورت می گیرد.
۱- آنالیز و بررسی شبکه اجتماعی توییتر و ارائه نمودارهای آن ها بر اساس شاخص های ذیل:
- شاخص های کلیدی و آماری شبکه های اجتماعی
- هشتک ها، کلمات و عبارات شاخص
- فعالیت اینفلوئنسرها (influencers) و شخصیت های تأثیرگذار و نوع تعامل آنها با موضوعات و سایر مخاطبین
- شاخص های جمعیتی
- موقعیت مکانی
- نوع زبان
- نوع رسانه و بسترها ارتباطی
- نوع وسایل ارتباطی
- رویکردهای ذهنی و احساسی نسبت به موضوعات
۲- هدف از آنالیز شبکه های اجتماعی:
- شناخت و درک عمیق تر رفتارهای رسانه ای و تعیین میزان نفوذ و قدرت تأثیرگذاری رسانه ها و شخصیت های مهم و شاخص در شبکه های اجتماعی، بدون در نظر گرفتن رویکردهای سیاسی و اجتماعی آن ها
- بررسی تعامل بین رسانه ها و شخصیت های مهم و تأثیرگذار و شناخت نوع شبکه های ارتباطی آن ها
- افزایش قدرت تجزیه و تحلیل و آگاهی کاربران در مواجه با دنیای قدرتمند فضای مجازی
- دستیابی کاربران به یک شناخت و بینش رسانه ای به منظور تعیین نوع رویکرد نسبت به رسانه ها و شخصیت های مهم و شاخص در شبکه های اجتماعی
در این بخش هم چنین انجمن هایی در نظر گرفته شده است و فعالیت های رسانه ها، شبکه های اجتماعی و شخصیت های مهم و فعال منعکس می شوند تا توسط اعضای سایت مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند. راهبرد کاربران سایت برای این بخش، تحلیل متون و موضوعات مورد بحث و پاسخگویی به آن ها است. پاسخ اعضای محترم باید مستدل و تحلیلی باشد. پس از بررسی تحلیل های شما توسط مدیریت سایت، برترین آن ها انتخاب و در توییتر وب سایت به نام شما منتشر می شوند. هدف از راه اندازی “ گروه رصد و تحلیل فضای مجازی” تشکیل یک شبکه قدرتمند از دوستداران انقلاب در مقابل “امپراتوری مجازی حاکم بر جهان” است.
-
تدوین و برگزاری دوره های آموزشی و تحلیلی به صورت متون آموزشی در حوزه های سیاست، اطلاعات و امنیت، رسانه و سایر موضوعات، به منظور آموزش و توانمندسازی علمی و تحلیلی دوستداران انقلاب و تعمیق و ارتقای کمی و کیفی تحلیل موضوعات و آگاهی آن ها. (در آینده فیلم های مستند و یا فایل های صوتی نیز ارائه خواهد شد.)
-
گام دوم انقلاب
در آغاز چهل ساله دوم انقلاب و در این گذار تاریخی بسیار مهم که مقام معظم رهبری آن را “گام دوم انقلاب” نامیده است و دشمنان و یا منتقدان، مبانی فکری انقلاب را با قدرت تمام به چالش انداخته اند و هر روز شاهد هجوم پرسش ها و ابهاماتی در خصوص مبانی و عملکردهای چهل ساله جمهوری اسلامی هستیم، نیازمند یک رودررویی ساختارمند، عالمانه و پویا و خروج از انفعال هستیم تا بتوانیم مبانی اصیل و ریشه های استوار انقلاب را آن طور که هست، بیش از پیش و عالمانه تر بر همگان و مخاطبین آشکار سازیم و مانع آن شویم که آن چه را ملت ما با تمام وجود برای بنیان نهادن آن جان فشانی کرده اند، به دست بدخواهان به تاراج رود.
به همین منظور و نیز با هدف ایجاد یک بستر مطالعاتی در خصوص “گام دوم انقلاب”، این انجمن ایجاد شده است تا مردم متعهد، انقلابی و آگاه با درج نظرات و تحلیل های خود در این زمینه، در راستای ایجاد این بستر پژوهشی سهیم و تأثیرگذار باشند.
ضرورت آینده پژوهی انقلاب
بسياري از رويدادها و حوادث آينده قابل پيش بيني هستند و می توان تا حدودی آنها را مورد تحلیل قرار داد و سناریوهایی احتمالی برای آنها درنظر گرفت. انسان با دخالتی هوشمندانه می تواند رویدادهای آینده را مدیریت کند و بر اساس راهبردهای بلندمدت خود، تغییرات و تحولات لازم و مطلوب در آنها ایجاد کند. اشتغال به زمان حال و غفلت از آینده، عاملی است که مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان را از
برنامه ریزی بلندمدت برای آینده بازمی دارد. بخش قابل توجهی از بحرانهای كنوني جوامع، نتيجه عدم تدوین “آینده پژوهی” در گذشته و نپرداختن به موانع و مشكلات، قبل از بروز آنها است.با توجه به اهمیت بالای استراتژی بلند مدت نظام جمهوری اسلامی و موضوع گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است و با درنظر گرفتن رشد روزافزون فناوریهای نوین و تأثیر آن در کسب قدرت در حاکمیتهای سیاسی، تبیین یک بستر مطالعاتی در حوزه “آینده پژوهی انقلاب” یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. مرکز مجازی مطالعات و پژوهشهای انقلاب سعی بر این دارد که با ایجاد یک محیط تعاملی در قالب اتاقهای گفت و گو، بستری فراهم آورد تا کاربران محترم، خصوصا اعضایی که از مطالعات قابل قبولی برخوردار هستند، بتوانند در راستای این هدف بزرگ گامی مؤثر بردارند.
ضرورت آسیب شناسی انقلاب
با توجه به اهمیت موضوع گام دوم انقلاب که از سوی مقام معظم رهبری تبیین شده است، مطالعه و پژوهش به منظور ارتقای بنیادین اندیشه و مدیریت انقلابی و شناخت نقاط ضعف و قوت موجود و آسیب شناسی انقلاب در تمام حوزه ها، یک ضرورت بنیادین است که سعی شده است در این بخش در حد توان به آن پرداخته شود. اعضای محترم، پس از گفت و گو و تحلیل موضوعات در انجمنهایی که برای حوزه های مختلف ارائه شده است، نتایج مطالعاتی و دیدگاههای خود را از بخش “ارتباط با ما” برای مدیریت سایت ارسال می کنند. تحلیلهایی که از محتوای غنی و قابل قبولی برخوردار هستند پس از تأیید، در بخش “آثار پژوهشگران انقلاب” ارائه خواهند شد.
-
هدف از تشکیل این بخش، تدوین تاریخ شفاهی و عامیانه انقلاب است. رویدادها و اتفاقات روزانه در حوزه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی انقلاب توسط اعضای محترم گزارش و ثبت می شوند. کاربران می توانند به روش های روزشمار تاریخی و خاطره نگاری به این امر بپردازند.
تدوین تاریخ شفاهی انقلاب در بلندمدت می تواند یکی از بسترهای مطالعاتی باشد برای استفاده مورخان به منظور تاریخ نگاری علمی و تدوین تاریخ تحلیلی انقلاب در آینده.
-
برگزاری آزمون های دوره ای تحلیلی و تستی به منظور ارزیابی علمی اعضا و سنجش میزان و روند توانمندسازی آن ها، جهت تعیین راهبردها و برنامه های آینده.